Лукойл гостува на малчуганите от ОУ "Васил Левски" в Правец

12.02.2014

„Спортът и образованието - ръка за ръка.“ Кампанията, която ръководството на шампиона Лукойл Академик поде преди седмица, продължава.

След посещението на шампионите в Професионалната гимназия за компютърни технологии и системи в Правец преди броени дни, днес дойде ред и на най-малките почитатели на баскетбола – учениците от първи до седми клас в ОУ „Васил Левски“ в града.

Със съдействието на кмета на Правец Румен Гунински, част от отбора – лидер в НБЛ се срещна с малчуганите.

Най-добрият баскетболист на 2013 г., според анкетата на BBALL.BG Божидар Аврамов, капитанът на националния отбор на Великобритания Киерън Ачара, европейският шампион с Панатинайкос Димитрис Вергинис, треньорът на шампионите Георги Давидов, мениджърът Румен Гунински, както и двамата младоци Николай Грозев и Крис Минков разговаряха дълго с децата.

Целта на Лукойл е научи подрастващите, че спортът и образованието винаги трябва да вървят ръка за ръка и че тяхно задължение е да залягат здраво над учебниците.

Баскетболът е игра за умни хора и успехът на терена задължително минава през шестици в класната стая.

Ръководството на Лукойл ще зарадва малчуганите с чисто нови баскетболни и волейболни топки.

Те ще бъдат връчени на бодрата смяна навръх празника на Правец 17 февруари на тържество в спортната зала на баскетболните шампиони, където момчетата и момичетата от града ще имат възможността цял ден да се забавляват на воля.

Съвместно с община Правец, Лукойл Академик кандидатства по проект за реновиране на салона на гимназията за изучаване на чужди езици в Правец – ГПЧ „Алеко Константинов“.

Управата на баскетболния клуб ще участва с 10% от необходимата за ремонта сума – това гласи другата новина на деня от лагера на „студентите“.

Кампанията „Спортът и образованието – ръка за ръка“ в Лукойл Академик продължава. Следващата седмица 11-кратните поред шампиони на България ще се срещнат именно с възпитаниците на ГПЧ „Алеко Константинов“ в Правец.

Снимки: balkanec.bg