Лукойл е първият носител на Суперкупата на България (ВИДЕО)

09.10.2016

Лукойл Академик триумфира със Суперкупата на България в историческото първо издание на турнира у нас. Шампионите се наложиха над носителя на купатаРилски спортист с 93:85 в мач, който започна в 18:00 и завърши в 20:31 часа, заради проблем с таблото в зала"Универсиада", наложил 50-минутно прекъсване.

Дани Гибсън отбеляза 21 точки, Саша Загорац показа класа и завърши с 18, Христо Захариев постави срещу името си 14, а капитанът Филип Виденов вкара 10 преди да бъде отстранен за Лукойл. За съперника от Самоков Келвин Паркър реализира най-много - 26, а капитанът Йордан Бозов изтормози защитата на "студентите" с 21 точки.

За отстраняването на дефекта, появил се още през седмицата в квалификационния двубой на "студентите" за Шампионска лига срещу румънския първенец Орадея, бе нужен близо час, тъй като по спешност бе изпратен екип до зала "Триадица", който да донесе ново табло.

Забавянето обаче не засенчи доброто настроение на шумната почти 2-хилядна публика, напълнила спортното съоръжение в подкрепа на инициативата "Жълти стотинки". Всички приходи от продадените 1500 билета ще бъдат дарени именно за социалната кампания, подпомагаща младежи, принудени да напуснат социалните домове при навършване на 18 години, които няма на кого да разчитат след това.

Видео с най-интересните моменти от срещата може да видите тук:

Съдиите Мартин Хорозов, Владимир Цеков и Венцислав Великов и дежурният представител на мача Румен Калпакчиев също се отказаха от хонорарите си в името на каузата.

Мачът бе уважен от легендата на световната гимнастика и лице на кампанията "Жълти стотинки" - Йордан Йовчев - участник на шест издания на летни игри и носител на 4 олимпийски медала. По-рано през деня Властелина на халките участва със същата кауза и в поредното издание на Маратона на София.

Снимки: LAP.bg