Лукойл е новият-стар шампион на България!

01.06.2015

Лукойл Академик е новият-стар шампион на България! Момчетата на Тони Дечев спечелиха титлата срещу Балкан с общ резултат от 3-2 победи във финалната серия и с 87:77 в последния и решителен двубой в Правец. За 24-и път в клубната си история Академик триумфира със златните медали у нас. Титлата е 12 от 2003-а година насам, когато "студентите" преминаха под крилото на петролната компания на Лукойл.

Това е и първи връх за Тони Дечев като старши-треньор. Специалистът пое отбора преди броени месеци след като застана на мястото на освободения след неуспешната атака на Купата на България сърбин Йовица Арсич. Дечев е за втори пореден сезон шампион на страната, тъй като през миналия стъпи на най-високото стъпало с Левски.

Шампион в две поредни години стана и Христо Захариев. Той спокойно може да бъде наречен герой на последния мач, в който наниза 23 точки и бе лидер на съотборниците си. Никола Драгович се разписа с 16 точки и 8 борби, Крис Минков изигра страхотно второ полувреме и постави на сметката си 13 точки, Тери Смит бе на висота с 11 точки за първото злато в кариерата си.

Даниел Браун стисна зъби и игра, въпреки болките в рамото. Веселин Веселинов отново бе характерът, който Балкан така и не успя да преглътне. Бруно Шундов така и не сбърка нито една стрелба срещу ботевградчани, а с болки в коляното, но с голямо сърце силни минути изнесе и Александър Груев. За Балкан капитанът Павел Маринов доказа как трябва да се воюва до последно за честта на своя тим.

СТАТИСТИКА ОТ ЛУКОЙЛ - БАЛКАН

Снимка: LAP.BG