Лукойл дръпна на Левски с 1-0 в битката за титлата

24.05.2014

Лукойл Академик направи първа вярна стъпка по пътя към рекордна и безпрецедентна за България 12-а поредна титла. Като домакини в "Арена Самоков" шампионите надиграха в труден и равностоен мач Левски с 98:90. Двубой №2 от серията за златните медали ще се играе в понеделник, 26 май от 18,00 часа отново в Самоков и ще бъде предаван пряко по NEWS7.

Четирима баскетболисти на "студентите" минаха границата на двуцифрения точков актив. Изключително силен в подкошието бе Юре Лалич с 20 точки и поредица от зрелищни забивки. 18 точки добави Антъни Уидън, между които четири тройки, а две от тях поредни и в най-горещия момент от сблъсъка.

С 16 точки се оттегли от паркета Димитрис Вергинис, завърнал се в стартовата петица на Лукойл Академик по отличен начин след почти двумесечно отсъствие поради здравословни поблеми. С 11 остана Божидар Аврамов, чийто пробиви хващаха в крачка неподготвена защита в синьо.

Лъвско сърце извади Веселин Веселинов, който започна мача на пейката, но в началото на второто полувреме взе нещата в свои ръце и поведе съотборниците си напред с тройка, след това с два поредни пробива и много черна работа в защита. Веселинов вгорчи максимално живота на ветерана с 10-годишен опит в НБА Джумейн Джоунс, както и на включилия се силно като резерва за Левски днес Димитър Ангелов.

СТАТИСТИКА ОТ ЛУКОЙЛ - ЛЕВСКИ