Лукойл би Спартак, Божидар Аврамов отново в отбора (видео)

21.01.2017

Лукойл Академик взе очаква победа над Спартак със 104:71 като домакин в Правец в мач от 15 кръг на НБЛ. Денят обаче бе специален за всички в клуба по друга, емоционална причина. За първи път от почти 2 години Божидар Аврамов стъпи на терена като част от 12-те, заявени за официален двубой. Дългото му отсъствие поради тежка контузия в коляното приключва и оттук нататък е въпрос единствено на време, за да го видим да записва и първите си минути като част от Лукойл този сезон.

Христо Захариев реализира 22 точки и сбърка само веднъж от 10 атаки от игра. Максим Корниенко вкара 13 точки, Крис Минков се включи добре срещу плевенчани и отбеляза 12, а също с 12 се разписа Денис Агре. Капитанът Филип Виденов, който в сряда изигра фантастична среща в уви злополучната битка срещу Енисей, започна титуляр и се разписа с 9 точки.

За гостите от Плевен най-добър бе Мартин Маринов. Бившият капитан и лидер на Балкан бе в стихията си и пусна в действие най-опасното си оръжие - стрелбата от тройката. Гардът, който смени зеленото със синьо от есента на миналата година, наниза 20 точки в коша на Лукойл, но и това не помогна на Спартак дори за по-почетна загуба.

СТАТИСТИКА ОТ ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - СПАРТАК

Пълен записа от мача Лукойл - Спартак: