Лукойл Академик завърши с победа участието си във Флорина

16.09.2013

Баскетболистите на Лукойл Академик завършиха с победа участието си в тридневния турнир във Флорина. В последен мач от надпреварата в гръцкия град шампионите разгромиха домакините от Ахилеас с 90:55, които се състезават в местната трета дивизия.

За студентите това бе първи успех във Флорина след пораженията от елитните Арис (Солун) със 75:85 в първата среща в петък и с 64:70 от КАОД (Драма) във втория двубой в събота. Днес баскетболистите на старши-треньора Оливер Костич се отправят към следващата си дестинация в предсезонната подготовка - Охрид.

В четвъртък там Лукойл Академик играе проверка при закрити врати с македонския шампион и участник в Адриатическата лига МЗТ Скопие. Ден по-късно студентите ще се изправят срещу още един сериозен съперник - Раднички (Крагуевац), който също като Лукойл ще участва тази есен в Еврокъп. В Раднички това лято премина плеймейкърът на Левски Марко Маринович, както и Душан Младжан, който игра за Швейцария на 1/2-финала срещу България в допълнителната квалификация за Евро 2015.

В Охрид Лукойл Академик ще се събере почти в пълен състав. В Гърция тимът игра без Давин Уайт, който тази вечер се очаква да проведе първа тренировка с отбора на Оливер Костич. За студентите игра само крилото Аландо Тъкър (на голямата снимка). В момента ръководството търси тежко крило и център, за да приключи със селекцията.