Лукойл Академик загря за Пинар Кършияка с победа над Ямбол, Валентин Златев посети отбора в Правец (снимки+статистика)

26.10.2013

Лукойл Академик надви Ямбол с 97:83 за втората си поредна победа в TESY НБЛ.

Пред погледа на президента и собственик на клуба Валентин Златев, седнал в ложата в Правец, шампионите не оставиха шанс на съперника да нещо повече от почетна загуба в мача.

Компания на Златев правеха спортния директор Сашо Везенков и бившия капитан на отбора Тодор Стойков, който се отказа официално през септември.

В тяхно присъствие най-добър за студентите бе Аландо Тъкър. Американецът завърши с дабъл-дабъл от 21 точки и 10 борби (7/12 успеваемост в стрелбата).

Още четирима баскетболисти на сръбския старши-треньор Оливер Костич записаха двуцифрен точков актив.

Хърватинът Юре Лалич вкара 14 точки и овладя 8 топки под коша, Александър Янев отбеляза 13 точки, Филип Виденов добави 12, а Божидар Аврамов 11.

 

 

 

Публиката в Правец приветства с аплодисменти включването на юношите Крис Минков и Николай Грозев, които се появиха като резерви, но оставиха добри впечатления с изявите си.

Особено се понрави Минков, който за 10 минути наниза 2 точки, сграбчи 2 борби и демонстрира много хъс и желание в защита.

Мачът с Ямбол бе последна проверка за шампионите преди третото им изпитание в Юрокъп. В сряда те ще имат може би най-трудната си задача до тук - гостуване на турския Пинар Кършияка. Отборът от Измир е считан за фаворит в Група Е заедно с руския вицешампион Химки. Пинар Кършияка е финалист в Юрочалъндж през изминалия сезон.

СТАТИСТИКА ОТ ЛУКОЙЛ - ЯМБОЛ

Снимки: LAP.BG