Лукойл Академик в пълна бойна готовност за мача с Химки

22.10.2013

Лукойл Академик приема Химки в мач от Група Е на Юрокъп днес от 18,00 часа в столичната зала "Универсиада". Мачът е от втори кръг на втория по сила клубен турнир на континента. Срещата ще се излъчва пряко в ефира на БНТ. Цените на билетите, които до последно ще вървят за продажба на касите на залата, са 3 лева. Те могат да бъдат закупени и в интернет, както и от всички представителства на EVENTIM.BG.

Лукойл Академик загуби на старта на Юрокъп от Апоел в Йерусалим, а Химки изненадващо падна у дома от румънския Плоещ и затова битката между двата отбора в "Универсиада" се очертава ожесточена, а победата необходима и на едните, и на другите.

Шампионите проведоха двучасово занимание вчера по обяд в София, в което се включиха всички баскетболисти. Контузията на хърватския център Юре Лалич отшумя и той ще играе срещу Химки, макар че не е в най-добрата си форма. Отборът също е далеч от желаното сработване и синхрон, тъй като в този си състав, няма и две седмици пълна подготовка.

Големите очаквания на ръководство, треньори и публика са свързани с привличането само преди седмица при студентите на бившия капитан на националния отбор Филип Виденов, който ще играе за първи път пред българска публика от две години насам. Виденов изнесе силен двубой в Израел и сега всички погледи са насочени отново към него да поведе съотборниците напред като най-опитен и като играч, врял и кипял на ниво Евролига.

Другите ключови фигури в Лукойл са американците Девин Уайт и Аландо Тъкър, гардът на държавния тим на България Божидар Аврамов, крилото на "трикольорите" Александър Янев, както и лидерът на Великобритания Киерън Ачара.

Снимка: LAP.BG