Лукойл Академик стяга куфари за пътешествието Приевидза

21.11.2016

Баскетболистите на Лукойл Академик сгъват прилежно екипи и подреждат багаж за пътешествието с крайна дестинация, наречено Приевидза.

Шампионите гостуват на словашкия шампион в сряда като победа ще ги бетонира на първо място в групата във ФИБА Къп. Тимът на Тони Дечев се класира за втората фаза на турнира като единствената въпросителна е в кой поток ще попадне и срещу кои клубове ще мери сили напред.

770 км по въздух и водя ще изминат "студентите" докато стигнат до 50-хилядния град, част от административен център Тренчин. Пътуването започва в 6,00 часа във вторник с автобус от Правец, който ще стовари около 7,00 баскетболисти и ръководство на Терминал 2 на Летище София.

В 08:05 часа във вторник Лукойл ще се качи на борда на самолета на австрийските авионилии за Виена, откъдето преходът към Приевидза ще продължи още 250 км, но отново върху колела. Домакините ще изпратят автобус, който да наторави четата на Академик и да ги извози до крайната им цел.

На 2 ноември Лукойл Академик победи Приевидза в първата среща между двата отбора от Група F на ФИБА Къп с 90:75 в зала "Универсиада". "Студентите" са първи във временното класиране с 4 успеха и само едно поражение като гост на израелския Бней Ерцлия, който пък е втори (3-2). Приевидза е на трето място (2-3), а Стяуа заема последното, четвърто (1-4).

Снимка: LAP.bg