Лукойл Академик срещу Стяуа - Епизод 2

16.11.2016

Лукойл Академик ще търси задължителна втора победа над румънския Стяуа тази вечер в Група F на Европейската купа на ФИБА. Срещата е от 18,00 часа в Ботевград, а нов успех ще разчисти напълно пътя на "студентите" към втората фаза на турнира.

Първата среща между двата отбора се състоя на 25 октомври в Букурещ, а след много здрава битка и мъжка игра шампионите на България се поздравиха с крайното 80:76 в тяхна полза.

В столицата на северната ни съседка Стив Зак вдигна много високо летва към очакванията, които може да имаме към него - 19 точки, 11 борби и 3 откраднати топки! Същото може да се каже и за още едно от чуждестранните попълнения на Лукойл - Максим Корниенко, който остана на косъм от дабъл-дабъл в Епизод 1 - 17 точки и 8 овладени под коша топки. По 11 точки добавиха Дани Гибсън и Павлин Иванов.

Това, което от Стяуа все още не са усетили в пълна степен е огромната мощ, която Лукойл притежава в своите български остриета. Потенциалът на родните играчи пък е това, което трябва да бъде разгънато срещу съперника от Букурещ днес в Ботевград.

"Студентите" неотрализираха в първия двубой най-опасната фигура в редиците на 21-кратния румънски първенец - литовецът Мариус Рункаускас, който бе лимитиран на 25 октомври до скромните за неговите реализаторски способности 6 точки. Рункаусас със сигурност идва у нас мотивиран за реванш, но и това е известно на щаба на Тони Дечев, където са взети необходимите мерки.

А както Тони Дечев заяви и в навечерието на първата битка срещу Стяуа: "Ако играем здраво в защита, ако овладеем борбата, то тогава победата може да бъде единствено наша и на никой друг."

Входът на мача днес в Ботевград припомняме, че е свободен и безплатен за всички желаещи.