Лукойл Академик се разделя с Мохамед Абукар

19.12.2012

Първата промяна в селекцията на Лукойл Академик преди Коледа вече е факт. Както се очакваше, извън списъка с баскетболисти на шампионите пръв остана Мохамед Абукар. Договорът му ще бъде прекратен едностранно, заради тежко провинение на американеца. Той бе хванат от столичен патрул да шофира служебния си автомобил след употреба на алкохол миналата седмица - недопустима постъпка за професионален спортист.

Абукар е уведомен за решението на ръководството и вече има самолетен билет в една посока - към САЩ. Крилото ще отпътува от България още утре сутрин. Чужденецът не може да претендира за неустойка от Лукойл, защото е нарушил грубо клубния правилник, а мениджърите му са уведомени за издънката. Абукар разочарова с изявите си тази есен, въпреки че започна ударно сезона със силна игра в приятелския турнир в "Арена Армеец" срещу грандове като Барселона и Цървена звезда.

Раздялата с Абукар няма да е единствената, след него се задават и други, но имената им ще бъдат оповестени едва, когато Лукойл намери подходящи заместници. Недоволен от легионерите след отпадането от Еврокъп бе треньорът Марин Докузовски. Сега от него се очаква инициативата кой да излети от състава и кой да пристигне на негово място. Застрашени са Дарил Уоткинс и Девин Грийн. Първият бе нарочен от Докузовски след провала срещу Будучност, вторият е в черния списък на македонския специалист още от преди два месеца.