Лукойл Академик пуска видео от най-скандалните моменти на мача с Левски, завършил на 76:75 в полза на "сините"

28.05.2014

Два дни след загубата на Лукойл Академик от Левски със 75:76 в мач №2 от финалната серия за титлата в Самоков ръководството на шампионите настоява за спешна среща с президента на федерацията Георги Глушков.

Директорът и треньор на Лукойл до края на сезона Сашо Везенков иска заедно с Глушков да изгледа отново повторение на двубоя, а претенциите на "студентите" са, че са били грубо ощетени от съдийската бригада и най-вече от рефера Иван Маринов, пред очите, на когото са се разигпрали най-скандалните моменти, решили срещата в полза на носителите на Купата на България и на трофея в Балканската лига.

"Огробен грабеж. Имаме видеозапис. Моменти са извадени и се виждат съвсем ясно. Искам коментар от г-н Глушков по темата. При ситуациата на Чалмърс, миг преди да вкара и да ни победят, има аут. Той настъпва линията. Пред очите на Иван Маринов, но той не реагира. В предишната ситуация, но на същата последна атака за Левски има крачки на Джоунс, но и за тях сигнал няма. Няма умишлено нарушение на Уидън срещу Захариев, но има 100-процента фаул в нападение на Джоунс срещу Тъкър. Мога да ви говоря много, но ще ви предоставя видеозапис, за да коментирате вие. Ние бяхме жестоко ограбени и ощетени", каза Везенков.

Снимки: LAP.BG