Лукойл Академик проведе открита тренировка за медиите

01.09.2015

Шампионът на България Лукойл Академик показа днес в Правец 11 баскетболисти, на които ще разчита през новия сезон. Тренировката бе открита за медиите, а на нея "студентите" облякоха и новите екипи, които тази година са на фирмата "Хома".

Старши-треньорът Тони Дечев изведе на терена новодошлите Асен Великов - капитан на носителя на Купата на страната Черно море Порт, Павлин Иванов - доскорошен лидер и капитан на младежкия национален отбор и изкарал последните месеци в Берое, Чад Тимбърлейк - американски гард, който Лукойл привлече от Германия, както и Бранислав Ратковица - сръбски гард, станал подавач №1 на немската Бундеслига през изминалия сезон.

Капитанът на Академик Тенчо Банев, за когото това е 15-и сезон с екипа на "студентите", Димитър Димитров, Николай Грозев, Румен Василев и Александър Илиев, Николай Колев и Крис Минков са останалите избраници на Дечев.

След два месеца се очаква появата на Божидар Аврамов, който се възстановява в Холандия, а всеки момент ще стане ясно и кога може да се очаква пристигането на хърватското тежко крило Желко Сакич. Той е на подготовка с националния тим на родината си за европейското първенство.

На заниманието присъства и директора на отбора Тодор Стойков. Селекцията в Лукойл все още не е приключила. В момента се търси чужденец на позиция център.

Снимка: LAP.BG