Лукойл Академик откри сезона с победа над Ямбол

11.10.2014

Лукойл Академик показа новото си лице пред публика с резултатна игра и изразителна победа на старта на новия сезон в НБЛ. Баскетболистите на Йовица Арсич разгромиха гостуващия Ямбол с 98:66 у дома в Правец и вече мислят за дербито с Балкан следващата събота (18 октомври, 19,00 часа, Ботевград).

Йовица Арсич остана верен на философията си да дава път на младоците в отбора и заложи на Крис Минков в стартовата петица. 19-годишният талант реализира 19 точки в двубоя и напусна терена като най-резултатен измежду играчите от двата отбора.

С 12 от пейката се включи любимецът на Правец Николай Грозев, а публиката видя красиви изпълнения и от завърналия се от колежанската лига на САЩ продукт на школата на Лукойл Самюел Франсис. Този първи кръг в НБЛ бе паметен и за 17-годишния юноша Александър Илиев, който записа първи минути и точки в мъжкия баскетбол.

Веселин Веселинов бе солиден, както винаги със 17 точки на сметката си, а капитанът Тенчо Банев доминира в подкошието и се представи на висота с 9 точки и 8 борби като титуляр.

СТАТИСТИКА ОТ ЛУКОЙЛ - ЯМБОЛ

Снимки: LAP.BG