Лукойл Академик освобождава Девин Грийн

25.01.2013

Първата глава на баскетболист от отбора на Лукойл Академик, която пада след назначаването на изпълнителния директор Сашо Везенков и за треньор на студентите до края на сезона, вече е факт.

Шампионите се разделят с американеца Девин Грийн, който тази вечер дори не бе съблечен по екип при гостуването на Ямбол в зала "Диана". Лукойл разби домакините със 100:69, а крилото, което има във визитката си престой в Лос Анджелис Лейкърс в НБА, изгледа срещата по анцунг на скамейката на тима.

Грийн пътува със съотборниците си рано тази сутрин за Ямбол, но вече знаеше, че напуска България. Ръководството на клуба се е разбрало с американеца договорът му да бъде разтрогнат по взаимно съгласие. Така Девин Грийн вече е свободен да си търси нова месторабота, а името му се спрягаше за напускане на Лукойл още в началото на сезона.

Грийн не бе сред любимците на предишния наставник на студентите Марин Докузовски, който открито не му симпатизираше. Впоследствие обаче формата на американеца драстично падна, а с името му се свързваха някои от нощните похождения на легионерите в редиците на Академик.

Слуховете, че Грийн и останалите чужденци повече тренират по малките часове на нощта, отколкото на занимания с отбора, изядоха първо главата на Мохамед Абукар. Грийн е вторият, който започва годината в Лукойл, но няма да я довърши. Неговото желание също е било да напусне Правец и да се прибере в родината си.

Освобождаването на Девин Грийн бе логично, тъй като на неговата позиция шампионите разполагат с най-много баскетболисти. На поста шутинг гард и крило Академик може да се похвали с присъствието на Тодор Стойков, Павел Маринов, а с идването на сърбина Боян Попович, който заигра на върха, и на преквалифицирания в нова роля Брандън Хийт. Като "двойка" се изявява и Божидар Аврамов.

Ръководството чакаше да види кога ще се завърнат след контузии Стойков и Аврамов, за да покаже вратата на Грийн. В момента на дневен ред в клуба стои намирането на класно тежко крило, което да подсили тима до края на сезона.