Лукойл Академик изпусна златна възможност срещу Вентспилс

13.01.2016

Лукойл Академик пропусна златна възможност да поднесе една от големите изненади на третия кръг в Топ 32 на Европейската купа на ФИБА. Шампионите на България бяха близо до победа срещу Вентспилс в Латвия, но в крайна сметка отстъпиха с 69:77 в Група P.

"Студентите" изиграха страхотно първо полувреме, в което дори успяха да поведат с 15 точки разлика, но след почивката се сринаха. Латвийците заиграха много по-агресивно и на ръба на грубостта в защита, което изнерви баскетболистите на Лукойл.

Първво Бранислав Ратковица, която през първите 20 минути бе брилянтен с 4/4 от тройката, изпусна нервите си и си изпроси техническо нарушение. В края на срещата неспортсменски фаул получи Донел Тейлър, а миг по-късно американецът бе дисквалифициран.

Филип Виденов пък игра отново със силни болки в петата, а половината отбор на Академик замина за Вентспилс на антибиотици. Осемте точки разлика при загубата все пак дават надежда на Лукойл, че биха могли да я компенсират при добра игра в реванша в Ботевград.

СТАТИСТИКА ОТ ВЕНТСПИЛС - ЛУКОЙЛ