Лидерът при жените Нефтохимик разби Хасково в Бургас

30.03.2013

Лидерът в редовния сезон на женската НБЛ Нефтохимик не даде никакъв шанс на Нефтохимик и разби новака в елитната група с 83:58. Момичетата на Петко Маринов спечелиха 22-ра победа от 28 кръга до момента в първенството. Тимът от Бургас има само две поражения, едното от тях именно срещу бойкия тим на Елена Станкова насред Хасково.

Днес в Бургас изненада нямаше, както и интрига. Седем баскетболистки на Нефтохимик завършиха с двуцифрен точков актив. Най-резултатна от тях бе Анета Митева с 15 точки. Анна Соколан добави 13 точки, 7 борби и 5 асистенции, въпреки че нямаше ден в стрелбата от тройката - 1/5 (17%). С по 11 точки се отчетоха три - Олга Дубровина, Мария Желязкова и Ашли Гейл. Американката записа дабъл-дабъл в срещата, защото овладя и 12 борби. С по 10 останаха още две - Мария Желязкова и Виве Кай Ребане.

За Хасково над всички бе двуметровата латвийка Анита Тейлане, която също оформи дабъл-дабъл в мача: 16 точки и 15 борби, но усилията й не се оказаха достатъчни дори за по-равностойна игра. Барометърът на състава Амра Мехмедич изигра най-слабия си двубой, откакто облече екипа на Хасково - 2/11 (18%) в стрелбата от игра, 1/7 (14%) от тройката. Без босненката, Хасково е половин отбор и това си пролича и срещу Нефтохимик.

Новакът в НБЛ бе същинска катастроха от тройката и за цялата среща вкара само една тройка от 13-те си опита (8%) срещу 42% успеваемост (8/19) на домакините от зоната. Момичетата на Елена Станкова не се предадоха и се бориха с характер, овладяха дори с минимална разлика подкошието - 39 борби за Хасково срещу 37 за Нефтохимик. Състезателките на Петко Маринов обаче направиха двойно повече асистенции - 20 срещу 10 и стреляха много повече, с доста по-добра успеваемост.

СТАТИСТИКА ОТ НЕФТОХИМИК - ХАСКОВО