Костич поведе тренировките на Лукойл Академик в Правец

04.09.2013

Оливер Костич вече води подготовката на Лукойл Академик в Правец. Новият старши-треньор на шампионите е в България от края на миналата седмица, когато пристигна, за да наблюдава на живо първата финална среща между България и Естония на допълнителната евроквалификация в зала "Универсиада".

Под инструкциите на сърбина в Правец тренират подписалите първи професионални договори юноши на клуба Крис Минков и Николай Грозев, както и друг младок, израснал в школата на "студентите" - Румен Василев. В Правец в заниманията се включиха още Николай Колев, който също остава в Лукойл, и Тенчо Банев, който започва четвърти пореден сезон с тима.

От неделя в България е и първото ново чуждестранно попълнение на Лукойл Академик Димитрис Вергинис. Гардът, който е бивш баскетболист и шампион на Гърция и на Евролигата с Панатинайкос на Желко Обрадович също се присъедини към тренировките на Оливер Костич.

От националния отбор се очаква завръщането на Божидар Аврамов, на когото ръководството разчита много да продължи да радва феновете със силната си игра, както в предишните три години с Лукойл.