Гледайте ни, започваме! Новият сезон е тук!

11.10.2014

Новият сезон е тук! Лукойл Академик открива сметката си с домакинство на Ямбол от 18,00 часа  Правец. Съставът на "студентите" е доста променен, с акцент на младите момчета, които от този сезон ще бъдат приоритет за клуба.

Капитанът Тенчо Банев предвожда селекцията на Йовица Арсич като най-опитен и като човек, който има зад гърба си внушителните общо 14 сезона в Академик. Веселин Веселинов започва седми пореден сезон при вицешампионите. На 31 години един от най-опитните гардове на България Алксандър Груев също стана част от Лукойл.

Тази есен удря часът на Крис Минков и Николай Грозев, както и на завърналия се от САЩ Самюел Франсис. Ръководството привлече 18-годишния младок Александър Илиев - юноша на Овъргаз, изкарал последната година в Чардафон. Румен Василев и Николай Георгиев отдавна чакат да дойде и тяхното време.

Американското каре звучи обещаващо: гардовете Морис Къри и Тери Смит са способни заедно да съборят и най-високата кула, Чарлс Томас и Килиън Ларсън ще понесат тежестта в подкошието. Време е за баскетбол!

Снимки: LAP.BG