Галанис включи двама младоци в групата за Апоел

20.11.2013

Новият старши-треньор на Лукойл Академик включи двама младоци Крис Минков и Николай Грозев в групата от 12 баскетболисти, на които ще разчита днес в домакинството на израелския Апоел Ерусалим. Мачът от шести кръг в Група Е на Юрокъп е от 18,00 часа в "Арена Армеец" и ще бъде излъчван пряко по БНТ. Входът е свободен!

Минков и Грозев спечелиха доверието на гръцкия специалист със сърцатата си игра и огромно желание, които демонстрираха при победата над Черноморец със 100:54 в събота в Правец.

Крис завърши с 9 точки, а Ники с 5, но в последните минути тандемът на момчетата, родени през 1994 г. вдигна трибуните със зрелищни изпълнения.

Тази вечер двамата ще бъдат заслужено в състава срещу Апоел и ще чакат своят час. На тренировката снощи в "Арена Армеец" наравно с останалите се включи и Девин Уайт.

Американецът пропусна домакинството на Черноморец, заради изкълчен глезен. Травма в бедрото мъчи и Аландо Тъкър, но той ще стисне зъби и ще излезе срещу израелците.

Ето и 12-те, на които се спря Димитрис Галанис за битката от шестия кръг на Юрокъп:

№5 Николай Грозев, №6 Димитриос Вергинис, №8 Николай Колев, №9 Крис Минков, №10 Божидар Аврамов, №12 Александър Янев, №14 Тенчо Банев, №20 Киерън Ачара, №21 Юре Лалич, №24 Филип Виденов, №33 Аландо Тъкър, №34 Девин Уайт.

Снимки: LAP.BG