Фланелката на Тодор Стойков вече е готова

28.10.2013

Ръководството на Лукойл Академик има удоволствието да съобщи пред медиите, че почетната фланелка на големия капитан, лидер и емблема на отбора през последното десетилетие Тодор Стойков, вече е готова.

Тя бе поръчана в деня, в който баскетболист №1 за всички времена в историята на шампионите обяви, че слага край на славната си кариера - 11 септември.

Стойков се отказа на 36-годишна възраст като завеща във витрината на студентите 11 титли и 6 купи на България.

Почетната фланелка, която бе поръчана от управата на Лукойл, ще бъде издигната и закачена на тавана на залата на студентите в Правец. Това ще се случи на специална церемония, върху която Лукойл вече работи. Първоначалния замисъл бе тя да съвпадне с първото домакинство на тима в НБЛ този сезон.

Впоследствие, след проведени разговори и със самия капитан и лидер, в чест на когото Лукойл вади от употреба фланелката с №15, бе взето решение церемонията да бъде организирана при първия по-оспорван двубой, който очакват шампионите на своя територия.

Засега, всички в клуба, включително и Стойков, са обединени около мнението, че подходяща среща за този вълнуващ момент, както за отбора, така и за легендата на родния баскетбол, е 14 декември. Тогава студентите приемат бронзовия медалист Рилски спортист, който през миналия сезон измъчи максимално Академик на полуфиналите.

Ръководството ще държи в течение медиите и феновете за събитието, което ще бъде първото по рода си у нас. Досега нито един баскетболен клуб не е оказвал подобна чест на свой състезател, да окачи фланелката му на тавана, така че младото поколение да има пример, който да следва.

Какъв по-добър пример за подрастващите в Лукойл от големия, ненадминатия Тодор Стойков, който оставя след себе си 19-годишна история между двата коша!