Филип Виденов: Трябват ни победи: грозни, красиви, но победи

23.10.2013

Филип Виденов изигра втори пореден мач с екипа на Лукойл в Юрокъп. Срещу Апоел той вкара 17 точки за 15 минути, но студентите паднаха на старта на турнира. Срещу Химки във вторник вечер в "Универсиада" той остана с 9 точки, но всяка негова точка и всеки негов ход бе ценен на отбора. Ето и мнението на Филип:

"В нападение изгубихме концентрация, търпение, и станаха 13 точки за тях накрая. Това не можем да си позволим. Трябва да се стегнем много, иначе не е добре,” предупреди Виденов.

"Защитата е до желание и да се изпълнява, както трябва. Поне на 80% трябва да изпълняваме исканото от треньора си там. В нападение все някой ще вкара, все някак ще стигнем до кошове. Без защита обаче в днешно време няма как да се побеждава. Накрая се стегнахме, но в началото на срещата изпълнявахме сигурно около 20% от това, което трябваше", коментира бившият капитан на националния отбор.

"Трябват ни победи. Грозни, красиви, трябва да победим, за да минем първата фаза. В Кършияка ще е тежко, но всеки път, когато съм играл там, съм побеждавал. Така че не е невъзможно. Всичко зависи от нас", допълни Виденов.

"Имаме добри играчи, просто всичко трябва да стане по-бързо. Да се работи по-твърдо. Всичко, което трябва да правим в УЛЕБ, първо трябва да го правим в България, като тренировка, друг начин няма", каза още Филип.

Снимки: Любомир Асенов, LAP.BG