Европейската мечта на Лукойл продължава с Бенфика

24.11.2016

Лукойл Академик продължава европейската си мечта в Европейската купа на ФИБА. Следващата изява на шампионите е на 14 декември, когато те ще се изправят срещу португалския Бенфика в зала „Универсиада” в София.

В Група P на втория етап на турнира, освен с Бенфика, „студентите” ще мерят сили с отборите на добре познатия Енисей (Красноярск) и Донар (Гронинген).

Енисей е носител на Суперкупата на Русия за 2007 г. През миналия сезон достигна до полуфиналите на ФИБА Къп. През този във ФИБА Къп бе в група H, където бе и Рилски спортист. Енисей затвори участието си с втора позиция (4-2).

В Красноярск познават отлично „студентите”, с които бяха в една компания преди година отново в първия етап на надпреварата. Тогава Енисей загуби като гост в Ботевград с 85:81 след продължение.

Бенфика е най-голямото име в историята на португалския баскетбол. Клубът, който е създаден през 1927 г. и никога не е преустановявал съществуване, има във витрината си 26 титли и 21 купи на страната. В първата фаза на ФИБА Къп Бенфика завърши на трето място в Група А (3-3).

Донар от Гронинген е 5-кратен шампион на Холандия, 4 пъти носител на купата в „страната на лалелата” и 2 пъти носител на Суперкупата. Клуб, основан през 1951 г. В първата фаза на ФИБА Къп момчетата от Гронинген се наредиха втори в Група B (4-2).

Регламентът на втория етап на ФИБА Къп включва 6 групи. Първите два отбора в крайното класиране от всяка от тях отиват директно в плейофите, където към тях ще се присъединят и 8 отпаднали тима от Шампионската лига.

Програмата на Лукойл Академик в Група P:
14 декември 2016 г.
Лукойл Академик – Бенфика (Лисабон)
21 декември 2016 г.
Енисей (Красноярск) – Лукойл Академик
4 януари 2017 г.
Лукойл Академик – Донар (Гронинген)
11 януари 2017 г.
Бенфика (Лисабон) – Лукойл Академик
18 януари 2017 г.
Лукойл Академик – Енисей (Красноярск)
25 януари 2017 г.
Донар (Гронинген) – Лукойл Академик