Димитрис Галанис на чист български: Добър вечер!

16.11.2013

"Добър вечер", така ни поздрави новият старши-треньор на Лукойл Академик Димитрис Галанис след убедителната победа над Черноморец със 100:54 в Правец. Той бе написал поздрава си с маркер върху работната си дъска, но не му бе нужно да поглежда към нея, защото вече го бе научил.

"Мачът днес за нас бе по-скоро тест. Трябваше да опитаме някои нови неща преди тежкото изпитание, което ни предстои в сряда. Апоел е сериозен тим, но моята философия включва старание в максимална степен, отдаденост на работата, концентрация и търпение. Както и поведение, което да отговаря на високите ни цели и на репутацията на Лукойл", сподели новият наставник на шампиона на България, който пристигна у нас в четвъртък по обяд.

"В България баскетболът е много по-различен в сравнение с минали години. Тук качеството се е вдигнало, идват все повече чужденци, треньорите също са на много по-високо ниво. Пътят, по който ни предстои да вървим с Лукойл Академик ще бъде дълъг, но наистина сме амбицирани да стигнем до успешен край", каза още Галанис.

Димитрис Галанис пристигна на мястото на освободения преди седмица сръбски специалист Оливер Костич. Раздялата с ученика на легендата Светислав Пешич се наложи след четирите поредни загуби в Еврокъп и задълбочаващата се криза в отбора.

Снимки: Любомир Асенов, LAP.BG