Димитрис Галанис: Апоел е големият отбор с големи имена, но ние ще се борим за всяка топка, този мач е шанс за нас

20.11.2013

Днес в 18,00 часа в "Арена Армеец" е бойното кръщене на новия старши-треньор на Лукойл Академик Димитрис Галанис. В събота той изведе шампионите до победа над Черноморец, но битката с израелския Апоел Ерусалим в Юрокъп може да се нарече същински дебют за него. 42-годишният грък вдигна тонуса в отбора и говори с оптимизъм. Ето и думите му преди шестия двубой на студентите в Европа този сезон, в който те ще търсят втори пореден успех в турнира след този в румънския Плоещ миналата седмица.

"Мачът срещу Апоел е важен, но аз гледам на него по различен начин. Казах го и на играчите. Това е голям шанс за нас, но в крайна сметка Апоел е големият отбор с големи имена, играли в Евролигата. Ще бъде голямо предизвикателство за нашия отбор, мотивирани сме, в добро състояние и ще направим всичко по силите си. Казах на момчетата да се борят за всяка топка", коментира Димитрис Галанис пред медиите.

"Идвам в труден момент, но играчите показват желание и качества на тренировки. Демонстрираха ги и в последния мач от първенството. Дано да го направят и срещу израелския тим. Трябва да вървим крачка по крачка, не можем да постигнем всичко само за ден. Всеки ден е ново предизвикателство. Ако сме последователни, можем да постигнем целите си и да се развиваме в бъдеще", добави треньорът.

"Миналото е минало, трябва да гледаме напред. Грешките от миналото си остават там. Преди да търсим нови играчи, ще се доверим на тези, които са тук сега", категоричен е новият наставник на българския шампион.

Снимки: LAP.BG