Божидар Аврамов пропуска дербито с Левски

07.01.2013

Всичко върви наопаки в Лукойл Академик този сезон. Надеждата, че лошият късмет ще спре с настъпването на новата година засега поне не се оправдава за студентите. Ръководството на клуба научи, че няма да може да види по екип един от най-добрите си баскетболисти Божидар Аврамов и за чаканото с огромен интерес дерби с Левски.

Мачът вече тропа на вратата. Планиран е за 12 януари от 15,30 часа в залата на сините "Универсиада" и ще бъде предаван пряко по телевизията. Лукойл Академик спечели по категоричен начин като домакин срещу Левски през есента, но сега ситуацията изглежда коренно различна. Аврамов, който е сред моторите на отбора на Академик ще трябва да почива още десетина дни.

Лекарите са разпоредили гардът да не припарва до терена, защото счупената кост в ръката му все още не е зараснала, въпреки че от тежката контузия, която той получи в края на ноември мина достатъчно време. Фрактурата явно се е оказала по-лоша от очакваното и възстановяването върви с бавни темпове. Националът свали лонгетата от ръката още преди Коледа, но травмата не е отзвучала.

Голямата надежда на треньора на шампионите Марин Докузовски, който днес празнува Коледа, според юлианския календар, който почитат македонците, бе, че ще може да има Аврамов обратно в редиците си за битката срещу Левски. Това, както е тръгнало няма да се случи, защото ръководството на отбора не иска да рискува здравето на талантливия варненец.

Лукойл почва вече да трепери, защото под въпрос за дербито е и капитанът Тодор Стойков. Той има контузия в крака, която го мъчи от преди Коледа и по-скоро ще бъде зрител заедно със съгражданина си Аврамов на 12 януари в зала "Универсиада". 

Лукойл е и без освободения преди Нова година Мохамед Абукар, а в момента Докузовски трескаво се оглежда за свежа кръв, защото в треньорските му планове влизат още промени на чужденци в тима. Срокът за осъществяването им е 9 февруари, според трансферния правилник на родната централа.

За Левски обаче нови няма да има, а студентите трябва да докажат, че не са изгубили самочувствие след боя, който ядоха от Балкан в Ботевград и след унизителното отпадане от Еврокъп в една от най-лесните и преодолими групи на турнира.