5 от 5 за Лукойл Академик в НБЛ Виваком

12.11.2016

Лукойл Академик постигна очаквана пета поредна победа в НБЛ Виваком след като се наложи над Ямбол с 91:69 като домакин в Правец. Шампионите на България останаха на 9 точки разстояние от това да минат гросмайсторската граница на 100-те отбелязани точки - нещо, което направиха още на старта на лигата, срещу Академик Бултекс със 104:66 отново пред своя публика.
 
 
Срещу Ямбол най-резултатен за Лукойл стана Христо Захариев с 20 точки. Националът показа успеваемост в стрелбата от близко и средно разстояние от над 70% - 10/14. 15 точки добави още един играч на мъжкия ни държавен тим - Павлин Иванов. Броени дни след като се сгоди за дългогодишната си приятелка Рената Чолакова роденият в града край река Тунджа баскетболист демонстрира мерник, точен като бръснач.
 
 
От легионерите на Академик над всички бе словенецът Саша Загорац с 13 точки. В подкошието властелин на борбата се оказа Денис Агре с 14 овладени топки.
 
За гостите от Ямбол много силен двубой изнесе Николай Върбанов, но неговите 20 точки и 10 борби не стигнаха на отбора, в който центърът се завърна тази есен. Още с 12 точки се отчете гардът Венцислав Петков.
 
 
В следващия кръг в НБЛ Виваком Лукойл Академик се насочва към Плевен. На 19 ноември момчетата на Тони Дечев гостуват на четвъртия в крайното класиране на шампионата у нас през изминалия сезон Спартак. Преди това обаче "студентите" имат много отговорна задача на европейската сцена - домакинство на Стяуа. Срещата с 21-кратния първенец на Румъния е от група F на ФИБА Къп и е в сряда (16 ноември) в Ботевград.
 
СТАТИСТИКА ОТ ЛУКОЙЛ - ЯМБОЛ
 
Снимки: LAP.bg