3 от 3 за Лукойл в Европа (видео + статистика)

02.11.2016

Лукойл Академик спечели и третия си двубой от ФИБА Къп. "Студентите" се наложиха като домакини в зала "Универсиада" на шампиона на Словакия Приевидза с 90:75 и продължават като единствения непобеден тим в Група F на турнира. 

Българският първенец натрупа рано двуцифрена преднина, която в първата четвърт достигна до 23:7. До полувремето гостите наваксаха и двата състава се оттеглиха за 15-минутен отдих при равен резултат - 42:42.

След завръщане от съблекалните обаче Дани Гибсън настрои мерника отдалеч и запрати четири тройки в коша на съперника само в рамките на 5 минути. Словаците се доближиха още веднъж, но Лукойл Академик натрупа нов аванс за 65:55, след което дочака края на срещата спокойно.

Снайперистът Дани Гибсън поведе победителите с 21 точки. С 19 го последва украинският национал Максим Корниенко. Христо Захариев, който игра с превръзка на веждата, заради аркада, която получи по време на тренировка през седмицата, завърши с 11 точки. Стив Зак пък остана на косъм от дабъл-дабъл с 10 плюс 9 борби.

Срещата на живо от трибуните изгледа президентът на Лукойл Академик Валентин Златев, който зае мястото си в столичната зала в компанията на кмета на Правец Румен Гунински-старши. 

Следващият сблъсък на международна сцена за селекцията на Тони Дечев е на 9 ноември (сряда) в Израел. Шампионите на България гостуват на Бней Ерцлия, когото победиха в дебютния си двубой за ФИБА Къп със 78:73.

СТАТИСТИКА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - ПРИЕВИДЗА