12 от 12 за Лукойл Академик в НБЛ

15.03.2014

Лукойл Академик взе с лекота 12-а поредна победа в НБЛ този сезон след като разгроми гостуващия Ямбол със 107:75. Това бе втори успех за шампионите под ръководството и на завърналия се начело на отбора до края на първенството спортен директор Сашо Везенков.

Срещата бе белязана от дебюта на двамата нови американци, с които "студентите" подписаха преди седмица Тони Уидън и Марко Килингсуърт.

Заради правилото, че в един двубой всеки тим има право на петима чужденци, извън групата срещу ямболии остана Димитрис Вергинис. Всеки мач легионерите на Лукойл, които са общо шестима, ще се завъртат като един от тях ще почива по усмотрение на Везенков.

Килингсуърт излезе титуляр и за 23 минути записа 16 точки и 8 борби. Също с 16 в стартовата петица на Академик завърши и Аландо Тъкър. Крилото обаче добави и 11 овладени под коша топки към името си. Трети баскетболист на Лукойл вкара 16 на Ямбол и това бе Юре Лалич. Уидън пък се отчете с 12 точки за 22 минути като резерва.

Александър Янев реализира 11 точки от пейката, а Божидар Аврамов направи 7 асистенции.

Чавдар Костов остана извън терена в домакинството на ямболии, заради мускулно разтежение. Следващата изява на шампионите е в събота, 22 март, когато тимът на Везенков гостува на Спартак в Плевен. Мачът от 21 кръг започва в 18,00 часа. 

"Доволен съм от старанието на момчетата. Тренират много сериозно и вярвам, че сме на прав път. Не рискувах с Костов, защото има лека контузия. Новите ми направиха добро впечатление", коментира Везенков.

СТАТИСТИКА ОТ ЛУКОЙЛ - ЯМБОЛ

Снимки: LAP.BG