11-годишен спечели първата награда на "Спалдинг" в Правец

29.10.2013

11-годишната надежда от детско-юношеската школа на Лукойл Академик в Правец Мариан Хубенов е първият победител в играта с публиката, която шампионите ще организират на полувремето на всеки свой домакински мач този сезон в TESY НБЛ.

Малчуганът, който е роден в Ботевград и е ученик в местното школо "Св. Св. Кирил и Методий" се оказа най-бърз и в мисълта, и в спринта към терена при зададения към него и връстниците му въпрос на почивката на двубоя Лукойл Академик - Ямбол в събота в Правец.

"С кой номер играеше в продължение на повече от 10 години в Лукойл Академик бившият капитан на отбора Тодор Стойков", гласеше питането.

Мариан Хубенов пръв изтича до съдийската маса и на един дъх изрече верния отговор: "С №15." Това му донесе наградата на "Спалдинг" - мини конструкция на кош, която момчето може да закачи на вратата на детската си стая и да упражнява стрелбата си дори от легнало положение.

Мариан Хубенов тренира в ДЮШ на Лукойл Академик в Правец под ръководството на Марио Христов. Негов бивш наставник при "студентите" е и Иван Коцев. Да му е честита наградата и много успехи с отбора на Лукойл Академик, но разбира се, и безброй шестици в клас!

Снимки: LAP.BG